Internet Explorer 7 - Naam in titelbalk aanpassen (Windows Internet Explorer)


De titelbalk in Internet Explorer heeft altijd achter de websitetitel staan "Windows Internet Explorer". Deze titelbalk kun je aanpassen door je eigen naam hierin te plaatsen wat bijvoorbeeld handig kan zijn voor bedrijven. De titel wordt dan als je het aanpast: "Windows Internet Explorer wordt aangeboden door WebSonic.nl".

Nu zijn er twee manieren om dit in te stellen, via het register en via het Groepsbeleid, echter deze tweede manier is voor Vista gebruikers alleen beschikbaar in de Ultimate versie van Windows Vista. Binnen Windows XP kan dit wel. De optie om het via het Groepsbeleid uit te voeren direct hieronder. De optie om dit uit te voeren via het register bijvoorbeeld voor Vista Home Premium verderop op deze pagina.

Om dit in te stellen ga je naar Start >> Alle programma's >> Bureau-accessoires en kies hier Uitvoeren. Type in het vak dan "gpedit.msc" en een nieuw venster opent. In dit venster selecteer links onder "Gebruikersconfiguratie", Windows Instellingen, Internet Explorer onderhoud en dan Gebruikers interface van de browser.

Naam in titelbalk aanpassen (Windows Internet Explorer)

Dubbelklik in het rechterscherm dan op "Titelbalk van de browser" en het venster met opties opent. Plaats dan een vinkje voor "Titelbalk aanpassen" en vul je eigen tekst in, in het tekstveld eronder.

Naam in titelbalk aanpassen (Windows Internet Explorer)

Druk dan op OK en sluit alle vensters. Als je Internet Explorer nu start zal de naam in de titelbalk staan.

Naam in titelbalk aanpassen (Windows Internet Explorer)

Wijzigen via Register

Ga binnen Windows Vista naar Start >> Alle programma's >> Bureau-accessoires en kies hier Uitvoeren. Binnen Windows XP ga naar Start en klik op Uitvoeren. Navigeer dan naar de onderstaande sleutel.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main


Eenmaal hier aangekomen klik bovenin in het menu op Bewerken en klik op Nieuw en klik op Tekenreekswaarde. Geef dan als naam hiervoor "Window Title" en dubbelklik hierop. Vul dan een eigen tekst in onder "Waargegevens:" en druk op OK. Herstart nu Internet Explorer en de wijzigingen zijn doorgevoerd.