Internet Explorer 7 - Kop / voettekst afdrukfunctie


De afdrukfunctie van Internet Explorer ziet er iets anders uit dan in Internet Explorer 6. De afdrukfunctie brengt een aantal opties met zich mee waaronder een kop en voettekst die wordt geplaatst bij het printen van een website.

Om de opties van "afdrukken" te zien klik je bovenin op het kleine zwarte pijltje van de knop "Afdrukken" en kies je "Afdrukvoorbeeld".

Kop / voettekst afdrukfunctie

Je ziet hier dus nu een voorbeeld van de afdruk van een website, in dit geval websonic.nl. Standaard zal Internet Explorer een kop en voettekst plaatsen op je afdruk. De koptekst bestaat uit de titel van de website en het aantal pagina's dat wordt afgedrukt. De voettekst bevat het internetadres van de pagina en de datum.

Kop / voettekst afdrukfunctie

Nu is het niet altijd even mooi om dit af te drukken en is dit eenvoudig uit te schakelen met een druk op de knop. De knop die daar voor is vind je bovenaan in het scherm naast het grijze tandwieletje. Hieronder een plaatje ervan. Door hierop te klikken schakel je de kop en voettekst uit en dat zie je direct terug in het afdrukvoorbeeld.

Kop / voettekst afdrukfunctie

Naast het uitzetten van de kop en voettekst kun je ook zelf nog bepalen wat je in de kop en voettekst wilt hebben of 1 van de 2 uitschakelen. Bovenin in het venster klik je op het kleine grijze tandwieletje dat naast de knop van de kop en voettekst zit voor de paginainstellingen. Er opent dan een nieuw venster.

Kop / voettekst afdrukfunctie

Hierin zie je in het midden de opties voor de kop en voettekst en de codes daarvan. Zoals aangegeven staat standaard in de kop de titel van de website en het aantal pagina's. In de voettekst staat het internetadres en de datum. Nu is dit geheel naar wens door elkaar te zetten zoals de datum naar de kop te verplaatsen, de titel naar de voettekst etc. door de codes hier in dit venster te veranderen. Een overzicht van een aantal codes die je hiervoor kunt gebruiken zie je hieronder. Plaatst deze codes in de velden van de kop of voettekst en het resultaat zie je direct weer terug in het afdrukvoorbeeld.

Website titel &w
Pagina-adres (URL) &u
Datum in korte vorm &d
Datum in lange vorm &D
Tijd &t
Huidige paginanummer &P
Totale aantal pagina's &p
Rechts uitgelijnde tekst Na: &b
Gecentreerde tekst Tussen: &b&b
En enkel en-teken &&