Internet Explorer 7 - Downloads per server verhogen


Internet Explorer 7 beperkt net als zijn voorganger het aantal gelijktijdige downloads vanaf dezelfde webserver tot twee. Het is eenvoudig aan te passen via het register om dit aantal te verhogen waardoor je meerdere downloads vanaf één webserver tegelijk starten. Om dit te kunnen doen moeten er twee instellingen gewijzigd worden in het windows register.

Om dit te doen volg de onderstaande stappen. Ga naar Start >> Alle programma's >> Bureau-accessoires >> Uitvoeren. Typ in uitvoeren de opdracht regedit en klik op ok.

Eenmaal in de Register-editor navigeer naar de sleutel,

HKEY_CURRENT_USER >> Software >> Microsoft >> Windows >> CurrentVersion >> Internet Settings.


Klik met de rechtermuisknop in een leeg deel van de rechter schermhelft en kies Nieuw >> DWORD-waarde.

Geef de nieuwe DWORD-waarde de naam "MaxConnectionsPerServer" en open deze door erop te dubbelklikken. Geef de waarde het getal 8 en stel Decimaal in. Klik op OK. Klik dan nogmaals met rechts in een leeg deel van de rechter schermhelft en kies opnieuw Nieuw >> DWORD-waarde.

Geef deze DWORD-waarde de naam "MaxConnectionsPer1_0Server" en open hem door erop te dubbelklikken. Geef de waarde het getal 8 en stel Decimaal in. Klik op OK.

Sluit de Register-editor en herstart windows. De volgende keer kun je dan maximaal 8 gelijktijdige downloads van dezelfde webserver downloaden