Internet Explorer 7 - Certificaten controleren


Websites met beveiligde verbindingen zoals bijvoorbeeld GMail van Google, Paypal, Ebay hebben veiligheidscertificaten waarmee aangetoond wordt dat je een vertrouwde website bezoekt waarvoor een certificaat afgegeven is. Dit is met name om Phishing websites tegen te gaan en te voorkomen dat de gebruiker op een website komt die nagemaakt is en waar je gegevens worden ontfutseld. Er zijn diverse meldingen waaraan je kunt zien of een website goed of slecht is en kunt controleren hoe de status van het certificaat is.

Als je een website als GMail bezoekt waar een beveiligde verbinding actief is zal een klein hangslot tevoorschijn komen en zal hierop aansluitend de werkbalk een bepaalde kleur hebben. Door op het hangslot te klikken krijg je extra informatie te zien over het certificaat wat hiervoor verstrekt is door vertrouwde bedrijven als VeriSign zoals hieronder.

Certificaten controleren

Dan de kleuren van de werkbalk en de betekenissen ervan.
 • Wit
  Het certificaat wat wordt afgegeven heeft een normale validatie. Dit houdt in dat de communicatie tussen Internet Explorer en de website wordt beveiligd.
  Certificaten controleren

 • Geel
  Dit duidt vaak op een probleem met de website van de instantie die het certificaat uitgegeven heeft waardoor het niet gecontroleerd kan worden.

 • Groen
  Groen is de beste kleur en het certificaat hiervan maakt gebruik van een uitgebreide validatie. Dit houdt in dat de communicatie tussen Internet Explorer en de website wordt beveiligd en dat de instantie van de certificaten heeft gecontroleerd dat de website eigendom is van het bedrijf dat op het certificaat wordt vermeld.
  Certificaten controleren

 • Rood
  Het certificaat is ofwel niet geldig of heeft een fout. Het kan ook verouderd zijn. Is het een gerapporteerde phishing website zal dit ook vermeld worden zoals hieronder.
  Certificaten controleren