Internet Explorer 7 - ActiveX beveiliging uitschakelen


Naar aanleiding van een rechtszaak tussen Microsoft en Eolas zit er sinds maart 2006 in Internet Explorer een maatregel dat er voor zorgt dat ActiveX plugins geactiveerd moeten worden door de gebruiker met een extra muisklik voordat ze echt gebruikt kunnen worden. Een gebruiker krijgt eerst een grijze rand te zien om bijvoorbeeld Flash menu's of Windows Media Player filmpjes met de melding "Klik hier als u dit besturingselement wilt activeren en gebruiken". De gebruiker moet vervolgens eerst op het object klikken om deze te activeren om deze vervolgens te kunnen gebruiken zoals bijvoorbeeld bij een flashmenu.

Een voorbeeld van die grijze rand zie je hieronder.

ActiveX beveiliging uitschakelen

Microsoft heeft in april 2008 een update uitgebracht voor Internet Explorer 7 voor zowel de versie in Windows XP als in Windows Vista. Met de update komt de gehele activatie van ActiveX elementen te vervallen. Mocht je deze nog niet geinstalleerd hebben via de automatische updates of per ongeluk overgeslagen hebben dan is de update apart te downloaden via de onderstaande downloadlinks en vervolgens te installeren. De activatie van ActiveX elementen is vervolgens geheel uitgeschakeld.

32 Bits versies
Update IE7 - Windows XP
Update IE7 - Windows Vista

Deze update is ook uitgekomen voor Internet Explorer 6 voor Windows XP. De link om deze update te downloaden vind je via de tip: Internet Explorer 6 beveiliging uitschakelen