Internet Explorer 9 - Website op taakbalk toevoegen aan Menu Start


De browser van Google had al langer een vergelijkbare optie. Internet Explorer beschikt over de mogelijkheid om een website vast te zetten op de taakbalk of te plaatsen in het Menu Start. Websites geplaatst op de taakbalk lijken dan op applicaties met een eigen standaard jump list en thumbnail preview. Daarop aansluitend kunnen ontwikkelaars een mogelijkheid inbouwen op een website om gebruikers het vastpinnen op de taakbalk eenvoudiger te laten uitvoeren en invloed uitoefenen op de inhoud van een jump list.

Menu Start

Het toevoegen van een website aan het Menu Start gaat als volgt. Klik rechtsboven op de knop om de opties te openen (het tandwieltje). Klik dan in het menu op Bestand en kies in het uitschuifmenu voor "Website aan Menu Start toevoegen". Na het klikken op de optie komt er een kleine popup in beeld om te bevestigen dat je de website wilt toevoegen aan het Menu Start. De titel van een website kan in deze popup niet aangepast worden. Na een druk op de knop Toevoegen zal de website in een nieuw venster openen.

Website op taakbalk toevoegen aan Menu Start

Website op taakbalk toevoegen aan Menu Start

Taakbalk

Het plaatsen van een website op de taakbalk gaat op een andere manier. Open in dat geval de betreffende website die je wilt vastzetten en pak het tabblad op met de muis. Sleep het tabblad dan naar de taakbalk en je zult zien dat de tekst "Vastzetten op taakbalk" in beeld komt. Laat dan de muis los en de website is toegevoegd aan de taakbalk.

Website op taakbalk toevoegen aan Menu Start

Zodra de website is toegevoegd zal het icoon van de website worden getoond en zodra je de website opent zal op basis van dit icoon de browser in de bijbehorende kleuren worden getoond, iets wat bepaald wordt door de browser maar waarop wel invloed uitgeoefend kan worden door ontwikkelaars. In het geval van WebSonic zie je dat de knoppen van de browser oranje worden gemaakt en het icoon wordt links naast de knoppen geplaatst.

Website op taakbalk toevoegen aan Menu Start