Internet Explorer 9 - Startpagina vastzetten


Het kan best frustrerend zijn dat als iemand anders je computer met regelmaat gebruikt en dat telkens je startpagina wordt aangepast. Midddels een aantal simpele handelingen kan de startpagina worden vastgezet zodat iemand anders dit niet meer kan wijzigen. Het is natuurlijk wel van belang dat je dan eerst zorgt dat de juiste startpagina is ingesteld.

Register

Om de startpagina vast te zetten ga naar Start en klik op Alle programma's. Kies dan Bureau-accessoires en klik hier op Uitvoeren. Typ in het venster dat opent dan 'regedit' waarna het register van Windows zal openen. Navigeer dan naar de volgende locatie.

Als deze sleutel nog niet bestaat maak deze dan aan.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel


Ga dan bovenin naar Bewerken en kies in het menu voor Nieuw. Klik dan op DWORD (32-bits) waarde en geef de nieuwe waarde de naam 'Homepage'. Dubbelklik dan op de nieuwe waarde en voer in het venster dat opent een "1" in en druk op OK.

Startpagina vastzetten

Na het afmelden en opnieuw aanmelden is de homepage vastgezet op de eerder ingestelde startpagina en kan deze dus niet zomaar meer gewijzigd worden. Aanvullend daarop is het ook mogelijk om in het register een startpagina op te geven zodat je deze hier achteraf ook kunt wijzigen. Navigeer dan naar de volgende locatie.

Als deze sleutel nog niet bestaat maak deze dan aan.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Main


Ga dan bovenin naar Bewerken en kies in het menu voor Nieuw. Klik dan op Tekereekswaarde en geef de nieuwe waarde de naam 'Start Page'. Dubbelklik hier dan op en voer in het venster dat opent het adres van de startpagina in.

Startpagina vastzetten