Internet Explorer 9 - Prestatiemonitor invoegtoepassingen


In Internet Explorer 9 is een tool ingebouwd die telkens als de browser start kijkt naar de tijd die hiervoor benodigd was. Als dit beneden een bepaald punt valt dan zal er een melding volgen met het advies om bijvoorbeeld bepaalde add-ons die vertragend werken uit te schakelen. Per add-on zal er aangegeven worden hoe lang deze er over deed om te laden met een knop erachter om de vertragende add-on uit te schakelen.

De Prestatiemonitor is nogal verborgen in de browser maar is op de volgende manier te bereiken. Klik met de rechtermuisknop boven in het venster en kies voor "Opdrachtbalk".

Prestatiemonitor invoegtoepassingen

Klik dan op de werkbalk op Extra en klik daarna op "Werkbalken". Kies dan hier voor "Invoegtoepassingen uitschakelen" om de prestatiemonitor te openen.

Prestatiemonitor invoegtoepassingen

Hier zie je dan direct hoe lang bepaalde invoegtoepassingen er over doen om op te starten en hoe lang het duurt voordat de browser gestart is of een nieuw tabblad geopend is. Onderaan het venster stel je in wanneer er een waarschuwing gegeven moet worden, dit staat standaard op 0.20 seconden.

Prestatiemonitor invoegtoepassingen