Internet Explorer 9 - Downloadmanager


De voorgaande versies van Internet Explorer hadden, in tegenstelling tot andere bekende browsers geen downloadmanager maar Microsoft heeft ingezien dat het tijd werd dat ook Internet Explorer dit zou gaan krijgen en de downloadmanager toegevoegd aan versie 9 van Internet Explorer. De download manager bevat een historie van items die je hebt gedownload en tevens kunnen lopende downloads gepauzeerd en geannuleerd worden.

Je opent de downloadmanager door bovenin naar de opties te gaan (het tandwieltje) en dan te klikken op het menu item Downloads weergeven. Je zit hier dan een historie van alle bestanden die je hebt gedownload en via het zoekveld bovenaan kan de lijst met downloads doorzocht worden. Door met de rechtermuisknop op een download te klikken kan deze verwijderd worden uit de lijst, heb j de mogelijkheid om de downloadpagina opnieuw te openen of eventueel de map waarin de download is geplaatst.

Als laatste hier de optie om te rapporteren dat het een onveilig bestand betreft.

Download Manager

Standaard locatie

Via de downloadmanager kan bepaald worden waar standaard downloads worden opgeslagen. De browser zal standaard als locatie de map Downloads kiezen voor je bestanden maar misschien vind je het handiger om deze bijvoorbeeld op het bureaublad te plaatsen. Klik in dat geval onderin op de link "Opties". In het nieuwe venster dat tevoorschijn komt stel je dan een standaard locatie voor je bestanden in. Eronder tevens de optie om een waarschuwing te geven wanneer downloads zijn voltooid.

Download Manager