Internet Explorer 9 - Downloaden


Banner

Microsoft heeft op 15 maart 2011 de nieuwe versie van Internet Explorer gelanceerd, precies twaalf maanden nadat de eerste preview verscheen. Het downloaden van de browser in het Nederlands of in het Engels kan via de onderstaande links. Let op dat de browser alleen ge´nstalleerd kan worden op computers met Windows 7 of Windows Vista. Ondersteuning voor Windows XP is met deze versie van de browser komen te vervallen. Mocht je problemen ondervinden om de browser te installeren kun je hier.

Hoe je de browser eventueel weer verwijderd lees je hier. Tips voor Internet Explorer 9 evenals voor andere versies van de browser zijn hier te vinden.

Nederlands

Engels

Vernieuwingen

De insteek van de nieuwe versie is om deze een stuk minimalistischer te maken dan de voorgaande versies. De browser beschikt dan ook over een volledig nieuwe en compacte gebruikersinterface vergelijkbaar met Google Chrome en de nieuwe versie van Firefox.

Interface

Standaarden en opties

Internet Explorer 9 ondersteunt standaarden zoals HTML5, Scalable Vector Graphics (SVG), CSS3 en andere moderne webstandaarden. Alle opties van de browser, zoals afdrukken, beveiliging en inzoomen zijn nu samengevoegd onder een algemene knop. Het zoekveld staat niet langer apart maar is ge´ntegreerd in de adresbalk.

Er is functionaliteit om websites als een soort snelkoppeling vast te pinnen op de taakbalk van Windows 7 of in het Menu Start vergelijkbaar met Google Chrome. Als laatste beschikt de browser nu eindelijk over een downloadmanager.

Tabbladen

Tabbladen koppel je eenvoudig los zodat een website in een nieuw venster wordt getoond, Microsoft noemt deze optie Afscheurtabs. Een losgekoppeld venster kan vervolgens met Aero Snap uitgelijnd worden aan de linker of rechterkant van het scherm zodat je bijvoorbeeld twee websites kunt vergelijken. Tabbladen krijgen net als in Internet Explorer 8 ook een kleur om aan te geven welke geopende webpagina's bij elkaar horen.

Zodra je een nieuw tabblad opent zie je de Nieuwe tabbladpagina. Tabbladen staan in deze versie standaard naast de adresbalk maar kunnen teruggeplaatst worden.

Tracking Protection

Ook is Tracking Protection nieuw. In de Nederlandse versie van Internet Explorer heet dit Traceerbeveiliging. Meer over deze functionaliteit lees je hier.

Add-ons

In Internet Explorer 9 is een tool ingebouwd die telkens als de browser start kijkt naar de tijd die hiervoor benodigd was. Lees hier meer over de tool.