Internet Explorer 9 - Altijd volledig venster (F11)


Vrijwel elke browser beschikt over een optie om de browser full screen te tonen, vrijwel altijd te activeren door op F11 te drukken. Het kan echter ook zo ingesteld worden dat de browser altijd full screen gebruikt wat handig kan zijn in bepaalde situaties.

Dit kan ingesteld worden in het register. Ga hiervoor naar Start en klik op Alle programma's. Ga dan naar Bureau-accessoires en klik op Uitvoeren. Typ hier regedit en in het venster dat opent navigeer naar de onderstaande locatie.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main


Zodra je hier bent gearriveerd zoek aan de rechterkant in de lijst de vermelding "FullScreen" op. Dubbelklik op de vermelding en wijzig "No" naar "Yes". Herstart dan Windows en in het vervolg zal Internet Explorer automatisch Full screen opstarten.

 Altijd volledig venster

Snelkoppeling

Als je instelt via het register dat de browser altijd in volledig scherm opent dan heb je nog wel zodra je met de muis bovenin het venster gaat staan de menubalk en andere opties. Er is nog een alternatieve manier om de browser altijd full screen te openen en in dit geval worden de opties aan de bovenkant van het venster geheel uitgeschakeld.

Zoek dan de snelkoppeling van de browser op en klik daarna met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en kies Eigenschappen. Een nieuw venster opent dan met het tabblad Snelkoppeling. Achter "Doel" vul dan achter het pad "-k" in en druk daarna onderaan op Opslaan. Daarna zal de browser altijd full screen openen, zonder de werkbalken.

 Altijd volledig venster