Google Chrome - Vertaalfunctie


Standaard beschikt de browser van Google over een eigen vertaalfunctie. Deze vertaalfunctie werkt op een vergelijkbare manier als de vertaalfunctie van Google Toolbar. Dit betekent dat als de taal op een website afwijkt van de taal ingesteld in Google Chrome je automatisch een werkbalk in beeld krijgt met de vraag of je de website wilt vertalen.

Op deze manier hoef je dus niet eerst naar een vertaaldienst te surfen zoals Google Translate om bepaalde websites of gedeeltes van websites te vertalen.

Vertaalfunctie

Echter als je met regelmaat buitenlandse websites bezoekt kan deze werkbalk lastig zijn. Je hebt dan twee mogelijkheden, of je stelt in dat een bepaalde taal nooit wordt vertaald of juist dat een bepaalde website nooit wordt vertaald. Dit is in te stellen op het moment dat de werkbalk in beeld komt. Klik hiervoor op de knop opties aan de rechterkant.

Vertaalfunctie

Uitschakelen

Je kunt de vertaalfunctie ook helemaal uitschakelen zodat de werkbalk helemaal niet meer in beeld komt. Ga hiervoor in Google Chrome naar de instellingen via de opties knop rechtsboven. Onderaan de pagina die opent klik eerst op de link 'Geavanceerde instellingen weergeven'. Zoek dan het kopje 'Talen' op en haal hier het vinkje weg voor de regel 'Aanbieden om pagina's te vertalen die in een voor mij onbekende taal zijn'.

Vertaalfunctie