Google Chrome - Website opslaan als PDF


Sinds 2010 zit er in Google Chrome standaard eem PDF plugin. Het grote voordeel hiervan is dat je vanwege de plugin niet langer een programma als bijvoorbeeld Acrobat Reader nodig hebt om PDF bestanden online te kunnen bekijken. Je opent bestanden dus rechtstreeks in de browser, in een eenvoudige viewer zonder al te veel opties.

Afdrukken

Een aanvullend voordeel van de plugin is dat je ook eenvoudig websites kunt opslaan als PDF-bestand. En dit kan handig zijn op diverse momenten, denk bijvoorbeeld aan bevestigingen die je krijgt na het uitvoeren van een betaling of andere belangrijke zaken.

Om een pagina op deze manier op te slaan ga rechtsboven naar de opties knop en kies in het menu 'Afdrukken'. Een snellere manier is het drukken van de combinatie CTRL + P. Er opent dan een afdrukvoorbeeld in een nieuw venster. Klik dan aan de linkerkant onder bestemming op Wijzigen. Kies dan onder Lokale bestemmingen voor Opslaan als PDF.

Automatische zoeksuggesties uitzetten

Je kunt dan eronder nog bepalen of de pagina staand of liggend opgeslagen moet worden en je kunt hier nog de kop- en voettekst in of uitschakelen. Klik daarna bovenaan op de knop Opslaan om de betreffende pagina als PDF-bestand op te slaan op je PC.

Automatische zoeksuggesties uitzetten