Google Chrome - Meerdere gebruikers instellen


Handig als je computer door meerdere personen wordt gebruikt is de optie binnen Google Chrome om meerdere gebruikers te kunnen aanmaken. Door iedere gebruiker van de computer in te stellen in de browser en dit te koppelen aan een Google account heb je altijd de beschikking over puur je eigen favorieten, instellingen, extensies, etc.

Om dit in te stellen ga je naar de instellingen van Google Chrome. Klik rechtsboven op de opties knop en kies daarna in het menu voor Instellingen. Er zal dan een nieuw tabblad openen met alle instellingen. Onder de kop 'Gebruikers' zie je dan de huidige en enige gebruiker staan van Google Chrome, klik hier dan op "Nieuwe gebruiker toevoegen".

Meerdere gebruikers instellen

Inloggen

Er opent dan een nieuw venster waarin gevraagd wordt om in te loggen met je eigen Google account. Zodra je bent aangemeld worden alle gegevens direct online opgeslagen en gesynchroniseerd met je Google account, iets wat achteraf aangepast kan worden.

Schakelen

Vanaf nu heb je dan al een eigen gebruiker binnen de browser en op je bureaublad is er een snelkoppeling geplaatst met je gebruikersnaam als naam van het icoon om zodoende direct de browser te starten met je eigen instellingen. Het snel schakelen tussen gebruikers binnen een bestaand venster kan door linksboven in de browser op je eigen icoon te klikken en dan een andere gebruiker te kiezen zoals hieronder.

Meerdere gebruikers instellen

Naam en icoon

Er wordt standaard een icoon toegewezen maar deze kan vervangen worden door een van de standaard iconen. Ga hiervoor naar de instellingen en klik links op Persoonlijke items. Klik dan op jezelf in het lijstje met gebruikers en daarna op de knop Bewerken eronder. Er opent dan een popup waarin je de naam kunt wijzigen evenals het icoon.

Meerdere gebruikers instellen

Beveiliging

Let wel op dat deze manier om met meerdere personen dezelfde browser te delen niet is gericht op veiligheid, schakelen tussen gebruikers kan immers middels een druk op de knop. Dus heb je iets te verbergen voor medegebruikers dan is het aan te raden om gewoon een apart account aan te maken binnen het ge´nstalleerde besturingssysteem.