Google Chrome - Extensies en applicaties installeren


Firefox kent add-ons en Google Chrome kent extensies en applicaties. De extensies zijn kleine aanvullingen voor de browser zoals bijvoorbeeld een Google Translate extensie om snel websites te vertalen of een Gmail knop die toont of, en hoeveel nieuwe berichten er zijn. Extensies installeer je snel en eenvoudig via de winkel van Google, de Chrome Store.

Applicaties bestaan al sinds eind 2010. Na het installeren van een applicatie wordt er een snelkoppeling geplaatst op de nieuwe tabblad pagina van Google Chrome waar de applicatie eventueel ook weer weggehaald kan worden, dit doe je eenvoudig door er met de rechtermuisknop op te klikken. Applicaties zijn over het algemeen gratis maar er zijn ook genoeg applicaties die niet gratis zijn of waarvoor een abonnement is vereist.

De Chrome Store vind je hier waar je vervolgens kunt zoeken naar een gewenste extensie of applicatie, door naar de detailpagina te gaan van een extensie kan deze ge´nstalleerd worden, tevens kun je hier eventueel een waardering geven of een reactie plaatsen.

Tussen alle extensies zitten er ook een aantal van Google waarvan een overzicht beschikbaar is gemaakt. Het gehele overzicht met extensies is hier te bekijken.

Na installatie van een extensie of applicatie is deze direct actief. Een overzicht van alle geinstalleerde extensies en applicaties bekijk je door naar de instellingen te gaan rechts bovenin en hier te klikken op Extra en vervolgens te klikken op 'Extensies'.