Google Chrome - Eigen thema maken


Zoals in een andere tip beschreven staat kun je Google Chrome eenvoudig voorzien van een thema om zodoende dus de browser iets op te fleuren. Echter naast alle standaard thema's die gratis beschikbaar zijn is er ook een optie om zelf een thema te maken en eventueel te delen middels een aanvullende extensie beschikbaar gemaakt door Google zelf.

De extensie heet 'Mijn Chrome-thema' en kan hier gedownload worden. Na het installeren wordt de extensie toegevoegd aan het tabblad Applicaties op de 'Nieuwe tabbladpagina'.

Thema's inschakelen

Na het openen van de applicatie kun je beginnen met het maken van je eigen ontwerp dat bestaat uit een afbeelding en eigen gekozen kleuren. Klik op de knop 'Start thema maken'.

Thema's inschakelen

In de stap die volgt kies dan een afbeelding die op je computer staat of klik op de optie om een foto te maken met je webcam. Heb je gekozen voor een afbeelding dan upload deze. Na het uploaden kan de positie aangepast worden (boven, onder, midden) en door onderin op Voorbeeldmodus te klikken zie je hoe de achtergrond eruit ziet in de praktijk.

Als je tevreden bent klik dan op de blauwe knop 'Ga door naar stap 2'.

Thema's inschakelen

In het venster dat volgt kun je de kleuren van de browser gaan aanpassen zoals bijvoorbeeld de kleur van de werkbalk. Klik op elke verfkwast om de kleur van het onderdeel aan te passen naar wens en zodra je tevreden bent met het resultaat klik daarna weer bovenaan op de grote blauwe knop om door te gaan naar Stap 3.

Thema's inschakelen

In deze stap voer bovenin een naam in voor je nieuwe thema met eventueel eronder een aanvullende omschrijving maar dit is niet verplicht. Klik dan op 'Maak mijn thema'.

Thema's inschakelen

Als je thema dan gemaakt is kom je op het laatste scherm terecht. Klik hier op 'Mijn thema installeren' om het thema toe te voegen aan de browser. Tevens krijg je eronder een URL om je eigen thema te delen met andere gebruikers zodat zij deze ook kunnen gebruiken.

Thema's inschakelen