Google Chrome - Do Not Track inschakelen


De browser van Google heeft net als de browsers Firefox en Internet Explorer een functie genaamd Do Not Track. Hoewel Microsoft ervoor heeft gekozen om deze functie standaard in te schakelen sinds Internet Explorer 10 voor Windows 7 en Windows 8 doen Google Chrome en Firefox dit vooralsnog standaard niet en zul je dit handmatig in moeten stellen.

Door Do Not Track in te schakelen is het idee dat je eigen surfgedrag niet meer automatisch wordt gevolgd door adverteerders. Er wordt als de functie is ingeschakeld een signaal gestuurd naar de webserver om aan te geven dat je niet gevolgd wilt worden waarbij het momenteel wel zo is dat websites het verzoek niet verplicht hoeven te volgen.

Inschakelen

Het inschakelen van Do Not Track gaat als volgt. Klik hiervoor rechtsboven op de optiesknop en kies vervolgens in het menu voor Instellingen. Op de pagina die opent klik onderaan op de optie 'Geavanceerde instellingen weergeven'. Zoek dan onder het kopje 'Privacy' de regel 'Een verzoek voor niet bijhouden met je browseverkeer verzenden' op en plaats een vinkje voor deze regel om Do Not Track te activeren. Er zal dan een melding in beeld verschijnen met meer informatie en een knop OK om de keuze te bevestigen.

Do Not Track inschakelen