Google Chrome - Bladwijzers synchroniseren


Google Chrome bevat een mogelijkheid om gegevens te synchroniseren zoals bladwijzers, thema's en instellingen. Met name voor de bladwijzers is deze functie handig en zodoende kun je eenvoudig op meerdere computers beschikken over je favoriete websites.

Om synchronisatie in stellen heb je wel een Google account nodig en uiteraard op een andere computer heb je Chrome nodig. Synchroniseren gaat als volgt: Klik rechtsboven op het menu en kies Instellingen. Er opent dan een nieuw tabblad, bovenaan staat dan een knop "Inloggen op Chrome", klik op deze knop om verder te gaan met opzetten.

Bladwijzers synchroniseren

Er wordt dan direct gevraagd om je Google account. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik dan op Aanmelden. Dan volgt de vraag wat er gesynchroniseerd moet gaan worden. Standaard wordt alles gesynchroniseerd, wil je dit dan klik in het venster op OK. Wil je dit echter niet dan klik in het venster bovenin op 'Alles synchroniseren' en wijzig dit naar 'Kies wat je wilt synchroniseren' om te bepalen welke gegevens je wilt synchroniseren en welke gegevens niet zoals bijvoorbeeld wachtwoorden.

Bladwijzers synchroniseren

Na bevestiging is het instellen voltooid en kun je eenvoudig gebruik maken van je eigen gegevens op andere computers waar je op inlogt (in Google Chrome).