Google Chrome - Automatische zoeksuggesties uitzetten


Google Chrome maakt gebruik van een intelligente adresbalk genaamd de omnibox. Hierin worden onder andere op het moment dat er een adres of naam wordt ingetypt suggesties gegeven op basis van de historie maar dit kan ook zijn op basis van Google zelf middels populaire websites of suggesties voor zoekopdrachten.

Deze websites plus zoeksuggesties die worden gegeven komen bij Google zelf vandaan, bijvoorbeeld op het moment dat in de adresbalk 'auto' wordt getypt worden suggesties gegeven door Chrome voor bijvoorbeeld Autotrader zoals in de afbeelding hieronder.

Automatische zoeksuggesties uitzetten

Dit is uiteraard uit te schakelen, ga hiervoor rechts bovenin naar de opties knop en klik vervolgens op Instellingen. In het geopende tabblad klik onderaan op de link 'Geavanceerde opties weergeven'. Je ziet dan de overige opties van de browser, zoek het kopje Privacy op en haal hier het vinkje weg voor de vermelding 'Een voorspellingsservice gebruiken om zoekopdrachten en URL's aan te vullen die in de adresbalk worden getypt'.

Automatische zoeksuggesties uitzetten

Je kunt overigens snel zoeken via de adresbalk door hierin gewoon een zoekopdracht te typen en vervolgens op Enter op het toetsenbord te drukken.