YouTube nieuwe weergavebelevenis, 1 april 2009


Net als vorig jaar ook in 2009 een 1 april grap van YouTube. Op 1 april introduceerde YouTube een nieuwe pagina-indeling, een betere manier om video's online weer te geven. Op het moment dat je op de homepage van YouTube op een video klikte werd de video maar ook alles er om heen ondersteboven getoond. Je had hierbij wel de mogelijkheid om weer terug te schakelen naar de oude weergave via de knop "Ik geef de voorkeur aan de ouderwetse indeling". YouTube gaf enkele tips om optimaal te profiteren van de nieuwe YouTube-weergavebelevenis.

YouTube nieuwe weergavebelevenis, 1 april 2009

De eerste tip: Draai je beeldscherm ondersteboven. Uit interne tests is namelijk gebleken dat moderne beeldschermen een hogere kwaliteit leveren op het moment dat ze e ondersteboven worden gekanteld.

De tweede tip: Kantel je hoofd in de richting van een van je schouders en bekijk de video, zachtjes tegen je andere kant van je hoofd slaan is optioneel.

De derde tip: Verhuis naar AustraliŽ. Zoals je waarschijnlijk weet, is alles in AustraliŽ ondersteboven, dus als je naar AustraliŽ verhuist, krijg je een meer natuurlijke weergavebelevenis op YouTube.

YouTube nieuwe weergavebelevenis, 1 april 2009