WazeDates, 1 april 2014


Waze is een onderdeel van Google sinds afgelopen jaar en nu heeft de social navigatie-app zelf een overname gedaan. Waze heeft het Israelische bedrijf SingleSpotter overgenomen en deze overname brengt een nieuwe feature voor alle gebruikers van Waze in de vorm van WazeDates. Na een test van WazaDates in de steden San Francisco en Tel Aviv zal de feature half april verder worden uitgerold naar alle gebruikers van Waze.

In het kort zal WazeDates, powered by SingleSpotter, gebruikers op de weg een melding tonen indien singles in de buurt zijn die geschikt zijn voor een mogelijke date. Gebruikers kunnen de instellingen aanpassen op basis van geslacht, leeftijd en meer om zo de geschikte kandidaten te vinden. Indien een mogelijke match is gevonden dan kunnen gebruikers elkaar uitnodigingen of Map Chat gebruiken om eerst met elkaar te chatten.

We weten allemaal hoe het voelt om stil te staan voor een stoplicht met eenzaamheid als bijrijder. De auto is een belangrijk onderdeel bij het daten, van het ophalen van een date tot het hopen op het krijgen van een afscheidszoen. Waze denkt echt dat de feature de manier waarop mensen momenteel autorijden in de toekomst zal gaan veranderen. In het afgelopen half jaar vroegen al veel gebruikers van Waze om In-app dating zo geeft een woordvoerder aan, het bedrijf kan dan ook niet wachten op het eerste Waze huwelijk.

Brought to market in August 2013, Tel Aviv-based SingleSpotter quickly garnered attention as the most reliable measure of single behavior to become the fuel behind many of Europe’s favorite dating apps. The patented algorithm monitors all smartphone activity, measuring indicators that are most common among single mobile users, including Facebook relationship status, multiple vacation and happy hour listings within the phone’s calendar, frequent use of taxi apps during peak dating hours, unusually small food delivery orders, and unusually high frequency of pet accessory purchases. SingleSpotter’s Single Predictor has an accuracy rate of nearly 57%. The company’s one employee, Israeli entrepreneur Ani Boded, will become Sr. Director of Behavior at Waze.

Degene die WazeDates willen testen kunnen een mailtje sturen naar Dates@waze.com.