Voice-alyzer, 1 april 2011


Het team van Google Voice introduceerde Voice-alyzer, een functie die moest voorkomen dat je in een beschonken toestand mensen, zoals je ex zou gaan opbellen. Er werd aangeraden om, als je een feestje had bijvoorbeeld van te voren de functie alvast aan te zetten, iets wat eenvoudig gedaan kon worden via de instellingen van Google Voice. Je gaf dan een tijdstip aan waarop de functie geactiveerd moest worden, bijvoorbeeld om 2 uur 's nachts.

Voice-alyzer

Controle

Nadat je Voice-alyzer had aangezet zou de functie je eerst vragen om bekende woorden te spellen zoals "embarrassed", "dizzy" of "Czechoslovakia" voordat de applicatie toe zou staan dat je iemand ging bellen. Als Voice-alyzer had bepaald dat je niet "fit" genoeg was om een telefoontje te plegen werd voorkomen dat je het telefoontje kon plegen en in plaats daarvan kreeg je een SMS met suggesties voor taxi bedrijven in de buurt.

SMS

Er was ook gedacht aan SMS berichten. Alle berichten die je ging versturen met Voice-alyzer ingeschakeld werden eerst gecontroleerd en tegengehouden als er bepaalde woorden of meer dan twee uitroeptekens of vraagtekens in het bericht voorkwamen.

"We hope that you find it to be helpful, and as always, recommend dialing responsibly."