Google Street Roo, 1 april 2012


Het team van Google AustraliŽ heeft een nieuw product aangekondigd genaamd Google Street Roo. Nadat afgelopen jaar er al veel foto's werden gemaakt het Australische Groot BarriŤrerif en sinds een paar weken zelfs het Amazonegebied is te verkennen met Street View wordt het nu tijd om ook het binnenland (Outback) van AustraliŽ te gaan fotograferen. Google zegt namelijk veel verzoeken te hebben ontvangen van gebruikers die deze gebieden graag eens op hun computer verder zouden willen verkennen.

Echter omdat deze gebieden ver van de bewoonde wereld liggen is het fotograferen van deze regio's met Street View auto's en trikes een probleem maar hier is nu een innovatieve oplossing voor gevonden. Om toch foto's te kunnen maken voor Street View zal Google in de komende weken meer dan 1000 Rode reuzenkangoeroes voorzien van een hoofdcamera die 360 graden kan draaien. De camera zal automatisch foto's schieten als de reuzenkangoeroe overdag op pad is en deze worden realtime naar Google verzonden.

Street Roo

Om de camera's te laten werken zijn er kleine zonnepanelen bevestigd op de op maat gemaakte jasjes voor de reuzenkangoeroes. Een GPS tracker in de jas zorgt ervoor dat de locatie bekend is van de reuzenkangoeroes. Het is de bedoeling dat 98 procent van het binnenland binnen drie jaar op deze manier zal worden vastgelegd.

Street Roo