Google Maps Pokémon Challenge, 1 april 2014


Het team van Google Maps heeft een nieuw spelletje toegevoegd aan Google Maps voor iOS en voor Android genaamd Pokéman Challenge. Het spel draait volledig om de Japanse animatieserie Pokémon en werd in elkaar gezet in samenwerking met Nintendo, de bedenker van de serie. In het kort is het de bedoeling om in totaal 150 Pokémon-wezens die zich op allerlei locaties wereldwijd bevinden op te zoeken en uiteraard te vangen.

Zodra je een Pokémon hebt gevonden dan klik je hier op en komt er een knop rechtsonder in beeld om het wezentje te vangen. Deze zal daarna worden afgevinkt in de Pokédex, het overzicht met alle gevonden wezentjes. Het doel is uiteindelijk om uit te groeien tot een ware Pokémon Master. Zoals gezegd zijn de wezentjes allerlei plekken op de wereld te vinden, kijk bijvoorbeeld eens bij het hoofdkantoor van Google gevestigd in Mountain View.

Het is in ieder geval een spel waar je wel even druk mee bent. Om te spelen heb je de laatste versie van Google Maps voor iOS of voor Android nodig. Beginnen kan door de zoekbalk te activeren daarna op start te klikken. De zoektocht begint bij het Pokémon Lab bij CERN in Zwitserland. Door later op de zoekbalk te klikken kan de Pokedex weer worden geopend, hier zie je de recent gevangen wezentjes en hoeveel je er nog moet vangen.

Google zegt dat Pokémon Masters 's werelds beste digitale verkenners zijn en hun passie om te verkennen zal de kaartendienst naar het volgende niveau tillen. De Pokéman Challenge dient dan ook als test om de beste Pokémon Master ter wereld te vinden.

Hieronder een aantal screenshots van Pokéman Challenge, een video zie je hierboven.

Google Maps Pokémon Master