Google Play Signature Edition, 1 april 2014


Speciaal gericht op ontwikkelaars is een mogelijkheid om apps per USB stick af te leveren bij gebruikers. Vroeger ging je als gebruiker nog gewoon naar de winkel om software te kopen en kwam je enthousiast thuis om de software uit te pakken en te installeren.

Tegenwoordig komt dit haast niet meer voor omdat veel apps simpelweg direct gedownload kunnen worden. Google wil terug naar vroeger en geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om ontwikkelde apps op USB sticks met een begeleidend briefje te versturen naar gebruikers.

Ontwikkelaars kunnen zelf een doosje ontwikkelen die goed past bij de app of een van de door het bedrijf ontworpen doosjes kiezen die allemaal met de hand worden gemaakt in Google's workshops in Portland, Brooklyn en in London. Dit is hetzelfde betreffende de sticks, ontwikkelaars kunnen deze zelf aanleveren of een stick van Google gebruiken.

Het gehele proces neemt ongeveer drie weken in beslag en zal gegarandeerd zorgen voor een hogere waardering in de Google Play Store en veel extra mond-op-mondreclame.