Google MentalPlex, 1 april 2000


Google MentalPlex werd geÔntroduceerd op 1 april 2000. MentalPlex werd gelanceerd als een nieuwe zoektechnologie die in staat was om min of meer de gedachten te lezen van de gebruiker en zo kon bepalen waarnaar de gebruiker wilde zoeken in plaats van dat de gebruiker de zoekopdracht werkelijk hoefte te typen. Op deze manier was het mogelijk voor een gebruiker om slimmer en sneller te zoeken dan de reguliere manier. Het intikken van zoekopdrachten is tenslotte zo 1999.

Google MentalPlex, 1 april 2000 MentalPlex overweegt bij het bepalen van de zoekopdracht zo'n 1.3 miljard variabelen waaronder de laatste vijf websites die de gebruiker bezocht voor het komen naar Google, de huidige luchtdruk en de hersenactiviteit. "a quantum leap in finding what you are looking for on the Internet. Typing in queries is so 1999." aldus de twee Google oprichters.

Zoeken met behulp van MentalPlex is niet gevaarlijk, in tegenstelling het is juist minder gevaarlijk dan het reguliere zoeken waar een gebruiker altijd een zoekopdracht moet typen wat weer kan leiden tot het het Carpaletunnel Syndroom. Er kunnen wel enkele bijwerkingen zich voordoen met name voor gebruikers die niet gewend zijn zich te concentreren, deze bijwerkingen zijn onder andere hoofdpijn en duizeligheid echter deze zullen snel weer verdwijnen.

De officiŽle website: www.google.com/mentalplex/

Google MentalPlex, 1 april 2000