Geluiden tijdens het surfen in Google Chrome, 1 april 2010


Op 1 april 2009 introduceerde Google een speciale versie van Google Chrome met daarin een 3D optie. Na het experimenteren met deze 3D versie van de browser vond het team van de browser dat het tijd werd voor de introductie van geluiden in de browser om zodoende een betere gebruikerservaring te creŽren.

Speciaal daarom werd er een extensie ontwikkeld die deze functionaliteit toevoegd aan de browser. Op het moment van schrijven is de extensie nog steeds beschikbaar en hier te vinden. Na installatie zul je allerlei geluiden horen onder andere bij het klikken, bij het openen en sluiten van een tabblad maar ook bij het opstarten en afsluiten van de browser.

Na installatie kun je zelf instellen welke geluiden je wel en niet wil gebruiken. Ga hiervoor rechtsboven naar de opties en klik op Extensies. Achter 'Chrome Sounds' klik dan op Opties om de geluiden in of uit te schakelen.

Specifieke geluiden

Klik na installatie ook even op de onderstaande links vanuit Google Chrome. Dit zijn links naar verschillende zoekopdrachten en sites, na het klikken hoor je specifieke geluiden gerelateerd aan de uitgevoerde zoekopdracht.

http://www.google.com (Scotland)
http://www.google.com (Seattle)
http://www.google.co.uk/
http://www.google.ca/
http://www.google.com.au/
http://www.google.com.my
http://www.bing.com
http://www.google.com/appserve/fiberrfi/
http://lively.com/
http://news.google.com/
about:crash
about:memory
about:histograms