Geheime schatten zoeken Google Maps, 1 april 2013


Google heeft een nieuwe laag toegevoegd aan Google Maps genaamd Schat. Met de nieuwe laag die rechtsboven ingeschakeld kan worden kun je eenvoudig digitaal gaan zoeken naar schatten van William "Captain" Kidd. Tijdens een recente expeditie in de Indische Oceaan voor het verder uitbreiden van Street View Ocean werd een schatkaart van deze beroemde Schotse kapitein gevonden. Er gingen al langere tijd geruchten dat William "Captain" Kidd zijn verzamelde schatten wereldwijd zou hebben verstopt.

Archeoloog Dr. Marco Meniketti bevestigde aan Google dat het inderdaad om de 315 jaar oude kaart van de kapitein ging. Echter omdat de kaart de nodige bijzondere symbolen bevat wordt de hulp ingeroepen van alle gebruikers om deze symbolen te ontcijferen. Daarom heeft Google de kaart digitaal beschikbaar gemaakt zodat je zelf kunt gaan zoeken naar deze schatten. Bekijk met de hand getekende herkenningspunten in 2D, graaf de verborgen schatkisten op maar pas hierbij wel op voor piraten aldus Google.

Google maakt voor de nieuwe laag gebruik van Paper Maps. Paper Maps is een bta-technologie van Maps waarvoor bepaalde systeemvereisten gelden. Hierbij wordt aangegeven dat je systeem mogelijk geen hogere resolutie dan papier kan weergeven. Google geeft ook als waarschuwing uit te kijken dat de kaart niet scheurt bij het vouwen.

Nadat je alle schatten hebt gevonden kom je tot het onderstaande resultaat.

Street View

Tevens kan Street View ingeschakeld worden, dit doe je niet door het gele poppetje te slepen op de kaart zoals gebruikelijk maar dit doe je door een verrekijker op de map te plaatsen. Zoals hieronder in de screenshot is te zien ga je dus echt terug in de tijd.

Openen van de nieuwe Google Maps laag kan door op deze link te klikken.