Chrome Multitask Mode, 1 april 2012


Vroeger was het zo dat computers werden bestuurd door middel van het typen van commando's en later werd het besturen van een computer een stuk makkelijker toen de muis kwam. In de loop der jaren is vrijwel alles veel sneller geworden en als we aan het surfen zijn willen we tegenwoordig steeds meer dingen sneller af hebben.

Onderzoek wijst echter volgens Google uit dat we praktisch geen tijd besparen als we meerdere dingen tegelijk doen. Het team van browser Google Chrome denkt dat het probleem niet zozeer bij de gebruiker ligt maar bij de apparatuur die ze gebruiken. Google heeft zich gerealiseerd dat als je aan het surfen bent je slechts 50 procent van je handen gebruikt, immers je bent druk met het bedienen van de muis maar je andere hand heeft op dat moment niets te doen. Het punt is dat je simpelweg ook één muis hebt.

Multitask Mode

Om dit probleem op te lossen komt Google nu met Chrome Multitask Mode, je krijgt dan na een klik op de knop in plaats van één muis de beschikking over twee of meer muizen.

Google Chrome Multitask Mode

Handig

Google geeft aan dat het in het begin misschien wat lastig is om twee muizen tegelijkertijd te gebruiken maar na een tijdje zal dit steeds vlotter gaan en zodoende kun je dus bijvoorbeeld twee games tegelijkertijd spelen of tegelijkertijd werken aan meerdere projecten. In de video hieronder is ook een stel te zien die vaak ruzie hadden over wie het eerst op internet mocht, nu met twee muizen is dit ook verleden tijd. Ze kunnen nu bijvoorbeeld tegelijkertijd op dezelfde computer elk hun eigen e-mail checken.

Google Chrome Multitask Mode

Veiligheid

Veiligheid is natuurlijk ook zeer belangrijk in dit geval. Denk bijvoorbeeld aan momenten dat je iets wilt betalen, je wilt dan niet dat je per ongeluk twee keer op de knop klikt om een betaling te doen. Daarom, om dit soort situaties te voorkomen zal op het moment dat de twee cursors op het scherm te dicht bij elkaar komen je computer automatisch afsluiten.

Uitproberen

Uitproberen van Multitask Mode kan op deze website, hieronder een video.