ChromeLite, 1 april 2011


Voor de ontwikkeling van Google Chrome zijn er drie belangrijke punten, dit zijn: Snelheid, Beveiliging en Simpliciteit. In een test om te bekijken wat de snelste browser beschikbaar was kwam het team van de browser bedrogen uit omdat dit niet Google Chrome bleek te zijn en ook niet een andere moderne browser maar de oude Tekstbrowser Lynx.

Ge´nspireerd door de aanpak van Lynx is Google aan het experimenteren gegaan om alle extra details zoals afbeeldingen, opmaak en video's te verwijderen van websites om zodoende een snellere laadtijd te bereiken. Het resultaat was een nieuwe extensie met de naam ChromeLite die op 1 april werd gelanceerd. De extensie zorgde ervoor dat je alleen nog maar de belangrijke dingen zag op internet door alles om te zetten in tekst.

Simpeler en sneller kon het dus haast niet. Als gebruikers hoefde je geen zorgen meer te maken over codecs of missende plugins om bepaalde content te bekijken.

Downloaden

Op het moment van schrijven is de extensie nog steeds beschikbaar en deze kan hier gedownload worden. Hieronder een screenshot van de Nederlandse homepage van Google bekeken met de extensie ge´nstalleerd, zoals je ziet simpeler van opzet.

ChromeLite