Emojify the Web, 1 april 2014


Het team van Google Chrome heeft een nieuwe feature bedacht voor de browser beschikbaar voor apparaten met Android, de iPhone en de iPad. Het gaat om het automatisch omzetten van allerlei woorden naar diverse emoticons met Google Translate.

Communicatie verloopt steeds sneller en woorden kunnen het tegenwoordig simpelweg niet meer bijhouden, schermen worden steeds kleiner en de honger naar informatie steeds groter met als gevolg dat we bijzonder druk zijn met swipen en scrollen door lange teksten. Een woord kan bijvoorbeeld niet lachen, kan niet goed 'sorry' uitdrukken, etc. Daarom de nieuwe feature voor de browser om woorden automatisch om te zetten naar allerlei emoticons waardoor het lezen van websites en documenten een stuk efficienter wordt.

Na het inschakelen worden niet alleen woorden omgezet maar ook URL's, broncodes, ondertiteling, etc. Inschakelen kan in de laatste versie van de browser voor Android en iOS. Klik rechtsboven op het icoon om het menu te openen en selecteer Translate to Emoji. Vooralsnog is de feature alleen beschikbaar in het Engels, screenshot hieronder.