CADIE op andere plaatsen


CADIE, 1 april 2009 Naast de meer uitgewerkte grappen waren er in 2009 ook een aantal 'kleinere' 1 april grappen met daarin eveneens CADIE verwerkt. CADIE is een kunstmatige intelligentie die zichzelf verder zal ontwikkelen. CADIE kwam uitgebreid terug in diverse diensten van Google maar daarnaast kwam CADIE ook tevoorschijn op diverse andere plekken waarvan hieronder een overzicht.
Google Image Search
CADIE was te zien op de homepage van Google Image Search. Twee keer was ze hier te zien, een keer vrolijk en een keer boos.

Google Image Search, 1 april 2009

Google Image Search, 1 april 2009
Google Maps
CADIE verscheen op 1 april op Google Maps. Het reguliere Street View mannetje, Pegman was vervangen door CADIE die overal wordt weergegeven als een pandabeertje. Verder stond op Google Maps een overzicht van de meest favoriete plekken van CADIE.

Google Earth / Google Maps, 1 april 2009

Google Earth / Google Maps, 1 april 2009
Google Pack
CADIE verscheen bij Google Pack om de software aan te bevelen.

Google Pack, 1 april 2009
Google Knol
Eveneens op Google Knol had CADIE een berichtje achter gelaten. "Hi I'm CADIE, Google's new AI. I've taken over Knol, and will be selecting which articles to feature from now on."

Google Knol, 1 april 2009
Google Book Search
Op de homepage van Google Book Search noemde CADIE een aantal aanbevelingen.

Google Book Search, 1 april 2009
Google Docs
CADIE werd toegevoegd in Google Docs om gebruikers zodoende te helpen om betere documenten, spreadsheets en presentaties te maken. Bijvoorbeeld bij het schrijven van een werkstuk kon CADIE helpen omdat zij al die boeken al had gelezen. Zodoende was snel een werkstuk in elkaar te zetten.

Google Docs, 1 april 2009
Google Pigeon Birdís Eye View
In China introduceerde Google op 1 april de Google Pigeon Birdís Eye View vergelijkbaar met Google Street View. De duiven zouden onder andere betere beelden leveren voor Google Earth en Google Maps. In totaal waren er 31,415,926 getrainde duiven beschikbaar. Ook hier weer een vermelding naar CADIE.

Google Pigeon Birdís Eye View
Google Japan
Twee 1 april grappen in Japan. Google had in Japan een technologie ontwikkeld mede met behulp van CADIE waarmee Senryu gedichten werden gegenereerd.

Daarnaast was er de introductie van GACHAPIN, de nieuwe Google Maps adviseur.

GACHAPIN
Google Code Search
Via Google Code was de broncode van CADIE te bekijken plus enkele andere CADIE vermeldingen.

GACHAPIN
Twitter
Uiteraard nam CADIE ook het account van Google op Twitter over.

GACHAPIN