Google - Speciale talen en versies Google


Naast de welbekende reguliere zoekmachine bestaan er ook een aantal speciale versies van de zoekmachine. Hieronder een overzicht van deze zoekmachines.

2001

Google lanceerde in oktober 2008 een speciale versie van de zoekmachine ter ere van het tienjarig bestaan van het bedrijf. Dit is de Google zoekmachine uit het jaar 2001. De zoekmachine ziet er uit zoals deze eruit zag in 2001 inclusief het oude Google logo. Ook worden de zoekresultaten weergegeven zoals deze in 2001 waren. Echter op 31 oktober haalde Google de zoekmachine weer uit te lucht.

Op het moment dat een zoekopdracht werd uitgevoerd naar Youtube werden er geen resultaten getoond omdat deze toen nog niet bestond, zoek je echter op YouTube via de huidige Google zoekmachine komen er 987.000.000 resultaten tevoorschijn. De index uit 2001 doorzocht in totaal 1,326,920,000 pagina's, achter elk zoekresultaat stond een link naar The Internet Archive.

Google Search 2001

Funtalen

Google heeft naast de reguliere zoekmachine de zoekmachine ook beschikbaar gemaakt in een aantal funtalen. Deze talen zijn, Pirate, Swedish chef, Klingon, Hacker en Elmer Fudd. Via de onderstaande links zijn de diverse funtalen uit te proberen.

Speciale versies

Dan als laatste bestonden er een aantal speciale versies van de zoekmachine gericht op onder andere Microsoft, Linux, Mac en BSD. Door hier een zoekopdracht uit te voeren kreeg je alleen zoekresultaten die te maken hadden met het desbetreffende onderwerp. Google besloot echter in 2011 om deze zoekmachines uit de lucht te halen.