Google - Google Lively


Logo Lively Google introduceerde half 2008 een eigen 3D wereld genaamd Lively. Lively was een virtuele wereld waar gebruikers door middel van avatars konden rondlopen in kamers (rooms) en zodoende contact konden leggen met andere gebruikers. Ook was het mogelijk om eigen kamers te creŽren, en om deze eigengemaakte kamers of de al bestaande kamers te plaatsen op een website of blog. Google besloot een aantal maanden later in november 2008 om het project uit de lucht te halen. Lively werd ontwikkeld als een 20 procent project in samenwerking met de Arizona State University.

Gebruikers konden dus rondlopen in de virtuele wereld en hier communiceren met andere gebruikers. Eigen avatars konden gestyled worden naar wens waaronder het soort en kleur haar, de wenkbrauwen, huidskleur en de kleding zoals de broek, schoenen en accessoires. Andere mogelijkheden waren er met acties die toegepast konden worden op andere gebruikers zoals vechten, knuffelen of prive-berichten. Ook waren er acties voor een eigen avatar zoals lachen, applaudisseren, huilen, verbaad zijn, dansen etc.

Een aantal screenshots van Google Lively hieronder.

Klik voor een vergrotingKlik voor een vergrotingKlik voor een vergrotingKlik voor een vergrotingKlik voor een vergrotingKlik voor een vergrotingKlik voor een vergrotingKlik voor een vergrotingKlik voor een vergrotingKlik voor een vergroting