Gmail - Gmail Notifier, Alert bij nieuwe berichten


Google Notifier (bta) wordt niet langer ondersteund door Google. Zodoende is de downloadlink op deze pagina dan ook weggehaald.

Gmail Notifier is een kleine tool van Google zelf waarmee je als gebruiker de mogelijkheid hebt om op je bureaublad een alert te ontvangen op het moment dat er een nieuw bericht ontvangen wordt. De tool download je via de volgende link. Gmail wordt dan automatisch ook ingesteld als standaard mailprogramma voor mailto links. Als je op een website op een mailadres klikt zal automatisch Gmail openen om een nieuw bericht te maken.

Na het downloaden dubbelklik op het bestand om het programma te installeren. In het begin van de installatie komen twee instellingen voorbij die standaard aangevinkt staan. De eerste optie is om de Gmail notifier standaard mee op te laten starten met Windows, de tweede is om Gmail te gebruiken voor uitgaande mail.

Gmail Notifier, Alert bij nieuwe berichten

Aan het eind van de installatie wordt gevraagd naar de gebruikersnaam en wachtwoord van Gmail zodat de Notifier kan controleren op nieuwe berichten. Vul deze in en druk op OK.

Gmail Notifier, Alert bij nieuwe berichten

Vanaf dat moment verschijnt er een klein blauw envelopje rechtsonderin in de taakbalk. Door hier met de rechtermuisknop op te klikken komen de diverse opties tevoorschijn. Door op "View inbox" te klikken wordt de browser geopend en ga je direct naar Gmail. Met de knop "Check Mail Now" controleert het programma direct of er nieuwe berichten zijn. De optie "Tell me Again" kun je de eventuele berichtmeldingen opnieuw laten afspelen.

Gmail Notifier, Alert bij nieuwe berichten

Een melding van een binnenkomende mail ziet er dan als volgt uit.

Gmail Notifier, Alert bij nieuwe berichten