Firefox - Favorieten importeren uit Internet Explorer of Chrome


Als je altijd Internet Explorer of Chrome gebruikt hebt en daar een lijst favorieten hebt opgeslagen is het wel handig als je deze makkelijk kan overnemen op het moment dat je wilt overstappen naar Firefox. Het overzetten van je favoriete websites gaat eenvoudig. Ga in Firefox bovenin naar de oranje Firefox knop en klik dan op Bladwijzers.

Er opent dan een nieuw venster waarin bovenaan een knop staat 'Importeren en reservekope maken'. Klik hierop en kies dan voor de optie 'Gegevens van een andere browser importeren'. De importeerassistent wordt dan geopend, selecteer hier dan Microsoft Internet Explorer of Google Chrome en klik onderaan op de knop Volgende.

Favorieten importeren uit Internet Explorer

Mocht je Google Chrome hebben geselecteerd dan zal er gevraagd worden welk profiel je wilt importeren. In het geval van Internet Explorer volgt direct de vraag wat je precies wilt importeren, zoals de opties, cookies, geschiedenies en dus de favorieten. Vink eventueel uit wat je niet wilt meenemen en klik daarna op de knop Volgende om direct te starten.

Favorieten importeren uit Internet Explorer

Als het importeren klaar is klik op de knop voltooien om terug te gaan naar het venster met Bladwijzers. Hier is nu een map te zien aan de linkerkant genaamd 'Uit Internet Explorer' met in de map alle websites die je had opgeslagen in Internet Explorer. In het geval van Google Chrome zal hier een map staan met als naam 'Uit Google Chrome'. Vervolgens kun je de ge´mporteerde websites opnieuw verdelen / verplaatsen in dit scherm.

Favorieten importeren uit Internet Explorer