Zwarte balk van Google vervalt weer

Eind vorige maand werd een nieuw experiment van Google gespot waarin te zien was dat de inmiddels vertrouwde zwarte navigatiebalk (Sandbar) die vrijwel boven alle producten van Google staat was verdwenen. Dit experiment wordt nu definitief doorgevoerd en de zwarte balk die pas eind juni dit jaar werd geïntroduceerd komt daarmee weer te vervallen.

Nieuwe navigatie

In plaats daarvan zal Google nu het onderdeel om snel berichten te plaatsen op Google+ ter hoogte van het zoekveld plaatsen. Hier staat dan je naam, aantal notificaties, een knop om een bericht te plaatsen en een foto. De navigatie zal worden verborgen onder het logo.

Door met de muis op het logo te gaan staan komt het menu met links naar diverse producten, zoals Google Afbeeldingen, Google Maps, Google Nieuws, Gmail, Google Docs en YouTube in beeld. Door onderaan in het menu op 'Meer' te gaan staan komen er nog meer producten in beeld zoals Google Translate, Google Agenda en Reader.

Homepage

Nu heeft de nieuwe navigatie in het geval van bijvoorbeeld Gmail of andere producten niet direct een hele grote impact maar op de homepage van de zoekmachine is dat anders zoals hieronder in de screenshot is te zien. In dit geval komt er een grote grijze balk bovenin te staan en wordt er linksboven een aangepast Google logo geplaatst.

Video

Als laatste hieronder een video waarin de nieuwe navigatie wordt gedemonstreerd.

Lees meer over: ,