Zwangerschap als levensgebeurtenis op Timeline Facebook

Facebook heeft een nieuwe levensgebeurtenis toegevoegd aan de Timeline. Het toevoegen van levensgebeurtenissen aan je eigen profiel is een handige manier om vrienden op de hoogte te stellen van bepaalde belangrijke gebeurtenissen zoals een nieuwe relatie, een nieuwe baan of school, een nieuwe hobby, een nieuw huis, etc.

Een dergelijke belangrijke gebeurtenis die nu aangegeven kan worden op het netwerk door toekomstige ouders is een zwangerschap. De nieuwe optie wordt nu uitgerold naar alle gebruikers en is te vinden door je eigen profiel te openen en boven het veld om een nieuw bericht te plaatsen op de timeline te klikken op levensgebeurtenis. Kies daarna voor 'Familie en relaties', aan de rechterkant staat dan de nieuwe gebeurtenis in het lijstje.

Na het klikken hierop opent er een popup zoals in de screenshot hieronder. Hier kan dan een geslacht ingevoerd worden, de datum, de dag waarop het nieuws wereldkundig werd gemaakt, de locatie, een aanvullend verhaal en ook kunnen foto's worden toegevoegd.

Vrienden zullen dan de grote aankondiging zien in hun eigen nieuwsoverzicht in het blokje rechtsboven waar normaal gesproken ook evenementen en verjaarden worden geplaatst.

Lees meer over: