‘Zonder respect geen voetbal’ op Hyves

Het is sinds vrijdagochtend mogelijk voor Hyvers om mee te praten over het onderwerp 'zonder respect geen voetbal'. Afgelopen weekend was er geen amateurvoetbal maar werden er in plaats daarvan bijeenkomsten georganiseerd in clubhuizen om te praten over de fatale mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen die gisteren in besloten kring in Almere werd gecremeerd. Het onderwerp werd op Hyves door meer dan 10.000 gebruikers gevolgd, ze gaven reacties, discussieerden met elkaar en plaatsten een Respect. Afgelopen weekend maakte al 15.000 gebruikers hun profiel op met het campagnebeeld van de KNVB en de woorden 'zonder respect geen voetbal'.

Deze actiedeelnemers plaatsten 7.000 statusupdates en vroegen 160.000 keer de aandacht van hun vrienden door het versturen van een persoonlijk bericht. Het is deze hele week nog mogelijk om aan de online campagne deel te nemen. "Ook onze eigen partner Hyves heeft onze roep om hulp beantwoord. We zijn dankbaar dat ze binnen een kleine twee dagen een Hyves-campagne hebben opgezet. En we vinden het indrukwekkend dat na slechts één weekend zoveel mensen en jongeren de boodschap ook online uitdragen. Juist nu zijn dit soort initiatieven essentieel en we hopen dan ook dat hiermee een stevig fundament voor een respectvolle toekomst is gelegd." aldus Maarten Hoffer van de KNVB.

Evelien van der Poel, brand manager Hyves zegt over de actie: "Hyves wil als Nederlands grootste sociale netwerk haar verantwoordelijkheid nemen op het gebied van online veiligheid en respect. Ondersteuning van deze campagne voor sportiviteit en tegen geweld was voor ons dan ook vanzelfsprekend. Het feit dat in één weekend 15.000 Hyvers hun respect betuigden betekent dat er online een grote behoefte is om dit uit te dragen."

Lees meer over: