Zomerradar nu met feature om 24 uur vooruit te kijken

zomerradar_logo De op 21 juni gelanceerde Zomerradar breidt zijn functionaliteiten uit. Naast een radar om te weten waar en wanneer de zon schijnt, een wolkenradar, een dynamische temperatuurkaart en een indicator van de kracht van de zon, biedt Zomerradar vanaf deze maand nog meer informatie om de perfecte zomerdag voor te bereiden. Vanaf vandaag is het mogelijk om 24 uur vooruit te zien waar en wanneer de zon zal gaan schijnen.

“Zomerradar biedt informatie om voorbereid op pad te gaan deze zomer,” zo geeft Niels de Kind, manager RTL Weer & Verkeer aan. Hij vervolgt: “Met deze temperaturen zoeken mensen verkoeling. Daarom voegen we volgende maand extra opties toe die allemaal gaan over water. Zomerradar geeft aan wat de temperatuur van het water is van de belangrijkste stranden en meren in Nederland, informeert badgasten en watersporters over stroming en getijde en geeft zelfs een indicatie van de kwaliteit van het water.”

Zomerradar is na introductie goed gestart en er kwamen de eerste maand ruim 1 miljoen bezoekers. “Het is belangrijk om je goed voor te bereiden voordat je de hitte ingaat. Met de tropische hitte komt ook Zomerradar op stoom; niet alleen zien we het aantal bezoekers groeien, ook blijft Zomerradar zich ontwikkelen door meer informatie te geven ten behoeve van een goede voorbereiding voordat je de deur uitgaat,” aldus Niels De Kind van RTL.

zomerradar

Lees meer over: