Zoekvoorkeuren toegevoegd aan Blogger

De gratis blogdienst van Google wordt steeds volwassener. De laatste toevoeging aan Blogger betreft een gedeelte met Zoekvoorkeuren waar je onder andere een omschrijving voor je blog kunt invoeren maar ook andere zaken kunt beheren, de nieuwe opties zijn te vinden door naar de instellingen van een blog te gaan.

Metatags

Je ziet dan direct bovenaan een kopje 'Metatags' staan, hier kan een omschrijving van maximaal 150 tekens worden ingevoerd die de blog samenvat. Door deze omschrijving in te schakelen komt er tevens een optie beschikbaar om voor elk bericht een omschrijving in te voeren. Een omschrijving voor een bericht kan ingevoerd worden door aan de rechterkant naast een bericht op 'Zoekopdrachtbevestiging' te klikken. Het is helaas nog niet mogelijk om een bericht naast een omschrijving te voorzien van een alternatieve titel.

Fouten en omleidingen

Standaard als een artikel niet meer bestaat dan komt er een 'Pagina niet gevonden' melding (404) van Blogger zelf in beeld. Nieuw is dat je onder het kopje 'Fouten en omleidingen' nu zelf een eigen tekst kunt invoeren die bezoekers te zien krijgen op het moment dat ze een URL bezoeken van je blog die niet meer bestaat. Direct eronder is er een optie toegevoegd om redirects in te stellen, iets wat eerder ook niet kon.

Robots.txt

Als laatste op deze pagina een gedeelte waarbij een waarschuwing wordt geplaatst door Blogger, "Waarschuwing! Voorzichtig met het gebruik van deze functies. Onjuist gebruik kan ertoe leiden dat je blog door zoekmachines wordt genegeerd". Dit gedeelte gaat namelijk over het Robots.txt die hier aangepast kan worden en naast het Robots.txt bestand kunnen hier tags ingeschakeld worden zoals Noindex, Nofollow, Noarchive, etc.

Editor

Naast de nieuwe pagina zijn er ook enkele features toegevoegd aan de editor. Zo kunnen afbeeldingen die je gaat invoegen in berichten nu worden voorzien van een alternatieve tekst en een titel en kunnen links worden voorzien van het rel=nofollow attribuut.

Lees meer over: ,