Zoekresultaten opslaan met Bing Saves

Zoekresultaten opslaan met Bing Saves

Afgelopen maand dook er een nieuwe feature op Bing om zoekresultaten mee op te slaan. Op dat moment was dit nog slechts een experiment beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers maar recent heeft Microsoft de feature (bèta) toegankelijk gemaakt voor alle gebruikers van de zoekmachine. De feature deed direct al denken aan Google Bladwijzers.

Bing Saves is alleen beschikbaar in het Engels en bereikbaar op bing.com/saves. Op de pagina staan twee knoppen die aan de browser toegevoegd kunnen worden door deze te slepen naar de balk met favorieten. Met de eerste knop kan een site worden opgeslagen en met de tweede knop kan het overzicht met opgeslagen websites snel worden geopend.

Na het activeren van Bing Saves kunnen dus zoals met het experiment duidelijk werd ook zoekresultaten snel opgeslagen worden. Door met de muis op een zoekresultaat te gaan staan komt er een kleine gele floppy voor het zoekresultaat in beeld, door op de floppy te klikken wordt de website toegevoegd aan de lijst. Microsoft geeft wel aan dat het nog om een experimentele feature gaat en op elk moment weer uit de lucht gehaald kan worden.

bing_saves_1

bing_saves_2

Lees meer over: ,