Zoekresultaten Google actueler

Google heeft laten weten dat het zoekalgoritme is aangepast, een wijziging die volgens Google invloed heeft op 35 procent van de zoekopdrachten. De aanpassing is erop gericht om betere up-to-date zoekresultaten te leveren op de momenten dat dit nodig is, bijvoorbeeld in het geval van actueel nieuws en terugkerende evenementen.

Voorbeeld

Zoek je bijvoorbeeld naar iets wat momenteel in het nieuws is dan zal Google het laatste nieuws nu bovenaan plaatsen gevolgd door oudere resultaten. Zodoende verschijnen er meer artikelen in de zoekresultaten die bijvoorbeeld pas een aantal minuten oud zijn.

Een ander voorbeeld betreft terugkerende evenementen zoals de Olympische Spelen. Als je bijvoorbeeld zoekt op "olympics" dan zoek je waarschijnlijk informatie over de aankomende zomerspelen in Londen en niet over de zomerspelen van 1900. Dankzij de aanpassing komen de meest actuele resultaten in beeld en is het niet nodig om een jaartal toe te voegen aan de zoekopdracht. Ook heeft de aanpassing invloed op zoekopdrachten naar informatie dat regelmatig wijzigt. Als je bijvoorbeeld zoekt op 'subaru impreza reviews' dan wil je de meest recente informatie in beeld krijgen.

Het algoritme bepaald dus wanneer het nodig is om actuele resultaten te tonen en hoe actueel deze moeten zijn. Google geeft tevens aan dat actuele resultaten natuurlijk lang niet altijd nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan recepten van een aantal jaar oud.

Lees meer over: ,