Zoekresultaten Bing voorzien van nieuwe layout

In februari dook er al een experiment van zoekmachine Bing op waarin een nieuwe layout voor de pagina met zoekresultaten te zien was. In de tussentijd is er verder geëxperimenteerd en vandaag heeft Microsoft officieel een nieuwe layout doorgevoerd voor de zoekresultaten. Wat direct opvalt is dat het design een stuk eenvoudiger en rustiger is geworden waardoor de vergelijking met Google al snel is gemaakt.

Bing heeft er daarnaast voor gekozen om de navigatie aan de linkerkant volledig laten te vervallen waardoor er een overbodige lege ruimte ontstaat onder het logo linksboven. De verwante zoekopdrachten stonden ook altijd aan de linkerkant maar worden nu aan de rechterkant geplaatst. Het bekijken van previews van websites is niet meer mogelijk en ook alle opties om de resultaten na het uitvoeren van een zoekopdracht te filteren zijn weg.

Het zoekveld bovenin is breder geworden en helemaal bovenaan de pagina is een balk van 10 pixels te zien, als je hier op klikt word je teruggebracht naar de homepage.

Al met al is de pagina met zoekresultaten nu bijzonder strak maar is het verschil met de homepage wel erg groot geworden. Microsoft geeft aan nog niet klaar te zijn, zo wordt er momenteel nog gekeken naar enkele ideeën betreffende de homepage zoals een grotere versie van de afbeelding die normaal op de homepage van de zoekmachine is te zien.

Nieuwe interface

Oude interface

Lees meer over: ,