Zoekopdracht in Google Chrome starten door Ok Google te zeggen

Er is een nieuwe extensie uitgebracht door Google voor de eigen browser Google Chrome om het zoeken eenvoudiger te maken. Na het installeren van de extensie Google Voice Search Hotword kan een nieuwe zoekopdracht worden gestart door simpelweg "Ok Google" te zeggen tegen de browser. Een groot rood icoon met een witte microfoon verschijnt in beeld en vervolgens kan er gezocht worden door de zoekopdracht uit te spreken.

Zo kan er snel een zoekopdracht uitgevoerd worden zonder dat het nodig is om op een knop te drukken of te typen. De nieuwe extensie kan hier in de Chrome Web Store worden gedownload, het is uiteraard wel nodig om toestemming te geven voor het gebruik van de microfoon. Een demonstratie van de extensie kun je hierboven in de video bekijken.

Het was al langer mogelijk zoekopdrachten uit te spreken in Google Chrome. Echter om een zoekopdracht op deze manier uit te voeren moet wel eerst de zoekmachine worden geopend en daarna moet er geklikt worden op het microfoontje rechts in het zoekveld. In Android KitKat kan met het commando Ok Google de persoonlijke assistent Google Now worden geactiveerd. Google Glass kan worden gebruikt met het commando Ok, Glass.

ok_google_chrome

Lees meer over: , ,