Zoekmachine Google om auto’s te zoeken, Google Cars

Inmiddels kan Google gebruikt worden om allerlei specifieke zaken op te zoeken. Zo is er bijvoorbeeld een zoekmachine om vluchtinformatie op te zoeken in de vorm van Google Flight Search, er bestaat een zoekmachine om hotels te zoeken en er is zelfs een zoekmachine om autoverzekeringen te zoeken en te vergelijken evenals creditcards.

Google heeft nu, vooralsnog zonder officiële introductie een nieuwe zoekmachine gelanceerd die mogelijk binnenkort zal worden toegevoegd aan de reguliere zoekmachine. Het is wel zo dat de zoekmachine alleen gericht is op de Verenigde Staten.

Google Cars

Het gaat om Google Cars waarmee zoals de naam al aangeeft gezocht kan worden naar auto's. Wat betreft merken kan er gezocht worden naar onder andere auto's van Chevrolet, Dodge, Audi, Ford, Toyota, Subaru, Mazda, Kia en BMW waarbij Google zegt dat er binnenkort meer merken zullen worden toegevoegd. Na het kiezen van een merk kan er een type auto worden gekozen zoals hieronder in de screenshot is te zien met Audi.

Update

Jeroen van Eck laat weten op Twitter dat de zoekmachine al een tijdje bestaat, minstens sinds juni dit jaar. Een aankondiging hierover van Google ontbreekt nog wel tot op heden.

Nadat een type auto is gekozen zoals in dit geval een Audi A7 staat direct bo

Lees meer over: , ,