Zoekfunctie eenvoudiger in Windows 8.1 (Windows Blue)

Veel gebruikers van Windows 8 klagen over de zoekfunctie binnen de Metro-interface van het besturingssysteem. Het gaat dan om de onnodige stappen die moeten worden uitgevoerd om bepaalde zaken te kunnen vinden. Nu is het zo dat na het invoeren van een zoekopdracht er standaard wordt gezocht naar applicaties en dat als je naar instellingen of bestanden zoekt dit eerst geselecteerd moet worden aan de rechterkant zoals hieronder.

windows_8_zoeken

De zoekfunctie zal straks met Windows 8.1 (voorheen Windows Blue) een stuk eenvoudiger gaan worden. De filters Applicaties, Instellingen en Bestanden aan de rechterkant worden standaard niet langer gebruikt waardoor de zoekfunctie meer gaat lijken op de zoekfunctie standaard in Windows 7 en dus eenvoudiger zal worden.

Na het uitvoeren van een zoekopdracht in Windows 8.1 worden zowel applicaties als instellingen en bestanden direct getoond zoals in de screenshot hieronder is te zien. Tevens is te zien dat er onder de resultaten afkomstig van de computer zelf resultaten van internet worden getoond in het zoekvenster die waarschijnlijk afkomstig zijn van Bing.

In de huidige testversie van Windows 8.1 die recent uitlekte op internet is de zoekfunctie geheel uitgeschakeld zonder dat er een optie in de interface is om deze te activeren. Door een wijziging door te voeren in het register kan de zoekfunctie wel geactiveerd worden al betreft het een vroege versie van de zoekfunctie die nog wel vrij buggy is op dit moment.

windows_8_1_zoeken

Lees meer over: ,