Zoeken op afbeelding Google gebruikt Knowledge Graph

Google gaat verder met de implementatie van de Knowledge Graph, een grote database gevuld met informatie over personen, plaatsen en dingen gepresenteerd op 16 mei dit jaar. Zodoende plaats Google nu mits relevant meer informatie over een zoekopdracht aan de rechterkant naast de zoekresultaten, momenteel alleen beschikbaar op Google.com.

Al een tijdje is het mogelijk om te zoeken naar afbeeldingen door een afbeelding te uploaden. Na het uploaden zal Google de afbeelding proberen te herkennen en dan de 'Beste gok voor deze afbeelding' tonen samen met zoekresultaten en diverse visueel vergelijkbare afbeeldingen. En dit is waar vanaf nu de Knowledge Graph ook in actie komt.

Zodra Google de afbeelding weet te herkennen en het is relevant zal er nu ook hier extra informatie worden getoond aan de rechterkant direct naast de zoekresultaten. Een voorbeeld hieronder waarin een afbeelding van Chuck Norris geüpload is. Google ziet dat het om de beroemde acteur gaat en toont vervolgens rechts aanvullende informatie.

Er is overigens nog een andere verbetering betreffende Zoeken op afbeelding. Als je nu een afbeelding hebt geüpload zal, mits van toepassing, Google meer pagina's met overeenkomende afbeeldingen tonen. Voorheen ging het slechts om een enkele website.