Zoek je eerste tweet op Twitter, nieuwe tool vanwege achtste verjaardag

Zoek je eerste tweet op Twitter, nieuwe tool vanwege achtste verjaardag

Vandaag is Twitter jarig, het is precies acht jaar geleden dat de microblogdienst officieel werd geopend. Op 21 maart 2006 plaatste Jack Dorsey de eerste tweet op het platform dat toen nog als naam Twttr had. Op dat moment had de microblogdienst nog de naam Twttr maar dit werd later in 2006 met de koop van het domein Twitter.com gewijzigd naar de huidige naam. Op 15 juli 2006 kwam de microblogdienst beschikbaar voor het grote publiek en minder dan een jaar later werden er al 20.000 tot 60.000 berichten per dag geplaatst

Speciaal om de verjaardag vandaag te vieren heeft Twitter een nieuwe tool gelanceerd waarmee je als gebruiker makkelijk je allereerste bericht geplaatst op de microblogdienst kunt opzoeken. Na het invoeren van je eigen gebruikersnaam op de website zal de eerste tweet worden getoond, onder dit bericht de mogelijkheid om deze weer te delen met de hashtag #FirstTweet. De tool is te vinden op: discover.twitter.com/first-tweet. Detail is dat er ook knoppen staan om de pagina te delen op Google+, Facebook, Tumblr en Pinterest.

twitter_first_tweet

Nog een leuk detail gevonden door Twittermania.nl is de eerste tweet geplaatst door de CEO van Twitter Nederland, dit bericht geplaatst op 3 oktober 2007 bekijk je hieronder.

Lees meer over: