Ziekenhuis Boston test Google Glass op eerste hulp

Ziekenhuis Boston test Google Glass op eerste hulp

In het Beth Israel Deaconess Medical Center lopen diverse artsen op de eerste hulp al rond met een bril van Google. In de afgelopen drie maanden werd de bril getest in het medisch centrum door diverse artsen en binnenkort zal het experiment verder worden uitgebreid met meer artsen zo schrijft arts John Halamka in een uitgebreid bericht.

Een arts kan met de bril eenvoudig een QR-code scannen die naast de deur van een kamer hangt en daarna verschijnt de laatste informatie over de patiënten die in de betreffende kamer liggen. Zodoende heeft de arts tijdens een bezoek aan een patiënt de laatste gegevens direct bij de hand zoals de laatste bloeduitslagen en alle röntgenfoto's.

Halamka geeft wel aan dat er privacymaatregelen zijn genomen. Alle onderdelen van Google werden vervangen zodat dat er geen informatie naar de servers van het bedrijf wordt verzonden. Alle patiëntgegevens blijven wat dat betreft bij het medisch centrum.

Verder geeft hij aan dat veel patiënten het apparaat interessant vonden maar niemand had echt zorgen over het gebruik van de bril. Er was wel gekozen voor fel oranje zodat patiënten de bril ook niet snel over het hoofd konden zien. Medewerkers zagen de bril uiteraard ook en reageerden veelal sceptisch, degene die de bril hebben uitgeprobeerd leken vervolgens wel onder de indruk. Het volledige bericht van John Halamka lees je hier.

google_glass_boston

Lees meer over: ,